NORSKER 25 års tjeneste med eget brand indenfor fluestænger

NORSKER 25 års tjeneste med eget brand indenfor fluestænger

Hvornår er man et brand? Det er man vel, når man har gjort sig fortjent til det.

Peter Norsker startede sit firma for omkring 25 år siden med et ønske om at bygge kvalitets fluestænger og sælge direkte til kunderne. Vi har aldrig fået den store omtale bevares Peter har skrevet om rejsedestinationer i stort set alle danske fiskeblade som Sportsfiskeren, Fisk & Fri og Fiskeavisen samt være med fra starten på danske Fly Fair/FFFD. Vi har aldrig haft magasinernes store interesse, for vi har aldrig brugt meget på markedsføring og det hænger bestemt sammen, da Danmark er et lille land. Alligevel har vi takket være vilje/entusiasme samt vores kunders begejstring, formået at arbejde og introducere nyt fluegrej igennem årerne.

Peter startede selv i ungdomsskole som teenager og byggede sin første fluestang, som satte gang i stangbyggeriet sammen med lokale kammerater. Efter færdiggørelse af sit studie på Copenhagen Business School i København, gik han igang og startede et samarbejder op med Greys i det nordlige Alnwick i England. På dette tidspunkt var firmaet selvstændigt og byggede selv fluestænger med blanks fra House of Hardy lige ved siden af. I dag er Greys et Sub Brand for Hardy med sine egne produkter produceret i Østen.

 

Peter lancerede sin første stangserie på Blanks fra House of Hardy på de berømte og super holdbare fibatube klinger. Peter fik specielle slibninger og byggede egne designs med nickel sølv hjulholdere med rosentræs indlæg, en dyrere montering end hardy brugte på sine Deluxe serie på dette tidpunkt. Nedenfor kan du se en af de første stænger, som var populær på Vestlandet i Norge, vel en af de første Switch stænger? Linien strakte sig fra 9´3 klasse 4/5  en hånds til 14 fod klasse 9/10 to hånds.

 

NORSKER søgte ny udvikling og teknologi og det førte til nyde samarbejder og nye klinger bl.a. med fokus på det danske kystfluefiskeri. Her begyndte et venskab og samarbejde med Jan Grünwald med udvikling af kystflue stænger samt nye laksestænger bl.a. med serien “NORSKER Jan Grünwald Special”. Det er et vensskab vi har delt frem til i dag , hvor Jan har testet vores Skagit max liner m.m. Fluefiskerne København gutterne herfra og min gode fiskekammerat Henrik Brangstrup fik skærpet min interesse for særligt kystfluefiskeriet.

Det ledte til en serie fluestænger fra klasse 5 til 9/10 fluestænger på nye blanks bygget i England og fittings fra Hopkins & Holloway samt Struble i USA og direkte import af god kork. VI har et billeder af en af vores senere Salmon laksestænger som er bygget i DK med håndslebet to hånds greb.

 

Vi har også arbejdet med detail partnere i DK, SE og DE i denne periode, men Peter følte, at han skulle gå for meget kompromis med pris kvalitet, da man som leverandør har betydeligt større lageromkostninger m.m. som jo kun kan lægges et sted.

Peter var en af de 50 initiativ tagere til opstarten af Karlstrup Sø med udsætning af ørreder i noget af det klareste vand i Danmark og fokuserede også på dette fiskeri. han tog mod til sig og kontaktede Press Powell i Chico Californien, det igennem 3 generationer fra splitcane til IM6 kulfiber klinger, byggede vel nok de bedste ørredstænger sammen med bl.a. Scott. Peter fik lov at købe klinger direkte og startede en serie håndbyggede ørredstænger i klasse 3 til 5 som stadig i dag er helt forrygende stænger.

 

 

 

Det er nogen gange underligt, at der kan ligge så meget sjæl i stænger, men denne serie havde det. Peter var på tur til Tjuonajokk Fiske Camp i det nordlige Sverige, han boede med et hold fiskere (Rejsehold)  i hytte og ved siden af boede to gutter fra Schweitz. En morgen stod han og kiggede på min klasse 3 NORSKER Falcon Fluestang,og spurgt om han måtte holde min stang og kigge nærmere. Han roste den håndværksmæssigt og gik ind efter sit visitkort. Da han kom ud og gav mig det, spurgte jeg ham, hvad han lavede til dagligt – han var urmager…

Ny udvikling og masser at rejser giver inspiration til nye fluestænger, Peter har igennem mere end 30 år fisket efter ørred, stalling, laks m.m. Det har givet ham masser og inspiration og gode testmuligheder for at udvikle nye stænger. Et nyt samarbejde med en super producent i USA, skabte en State of the Art serie af fluestænger, baseret på hurtige saltvands klinger i den dyreste kvalitet på det amerikanske marked, med super fittings fra Struble m.m. Serien lever endnu og er fantastiske kastemaskiner i klasserne 7 – 9. Den er testet i BC Canada og kan varmt anbefales!

En top guide og ejer af flere lodges i BC Canada bemærkede, at jeg fiskede med eget navn og spurgte mig om han måtte prøve stangen. Efter middagen på Lodgen, kom han hen til mig og fortalte, at han var meget begejstret for stangen og at han var tidligere Berkley top 10 sælger i Canada (ejer flere brand bl.a. Loomis). Det varmede, men jeg kunne ikke sælge disse stænger med et mellemled, da vi simpelthen ikke havde økonomi til at sælge med et ekstra mellemled  grundet de dyre fittings/blank,da jeg havde fokuseret på total optimering af disse stænger til direkte salg.

 

 

NORSKER bygger stadig håndbyggede fluestænger på klinger produceret i England eller USA. Stængerne har håndslebet kork greb i super/Flor kvalitet og vi “maler” ikke væres håndtag med disse modeller med kridt. Den kvalitet du køber holder år efter år og ser lidt mindre slit ud om et år! Glem de store kratere som er kendetegn ved dårligere kvaliteter. Det koster naturligvis, at bygge stænger med hjertet, men vi kan sælge dem direkte til vores kunder, uden fordyrende led.

 

 

Udviklingen i produktion af fiskegrej har længe peget mod Asien. Mange af de gamle firmaer, der var eget af folk med dyb interesse for fluefiskeriet, er i dag overtaget af kapitalfonde. Deres  primære interesse er profit maksimering til deres investorer. Derfor er produktionen af klinger/Fluestænger/waders/hjul/liner rykket hertil. I dag er Korea/Kina/ OEM leverandører til et stort antal producenter heriblandt Hardy og også Simms får lavet nogle af deres varer herude. Bare kig på dit TV, i dag er Korea leverandør til indmad i B & O (LG).

 

 

NORSKER har også en serie stænger og hjul fra Østen, som vi kan sælge direkte til dig fra producenter- Aldrig har sortimentet været så stort og vi kan idag tilbyde fluestænger fra 1.500 til 6.000 kr. Udviklingen stopper ikke her og takket være at vi ikke arbejder med en producent, kan vi stadig vælge blandt mere end 500 flueklinger til vores serier. Vi har altid arbejdet med et moto om hvis vi ikke selv gider at fiske med grejet, hvorfor skal du så?

 

Du må selv vurdere om vi er et brand. Vi har kunder i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, USA m.m. Igennem vores levetid har set mange introduktioner af fluestænger i Danmark, og forretninger som er kommet og gået. Vi har stadig begejstringen og vi går ikke på røven over at kvalitets fiskestænger skal koste 7.000 – 10.000 kr. Vi synes bare du skulle prøve en af vores og så træffe det rigtige valg for dig. Tag et kig på vores rejsesider, hvor vi fisker med vores grej. Spar lidt på bullshit “revolutions faktoren” og brug istedet pengene, til at opleve et spændende fiskeri, gerne med Peter!

I 2017 har Peter fisker ørreder på Island, laks på Newfoundland og stalling i Øst Norge og er på vej til Cuba for at fiske Bonefish. Der er allerede nye spændende udfordringer for 2018 bl.a. Float Fishing på Kamchatka Halvøen, hvor grejet skal testet, så du kan få fornøjelse af NORSKER Fluestænger fremefter.

Peter Sevelius Norsker

NORSKER Fly Fishing